Image
Top
Navigation
8 October, 2019

Weekend Malmö – nytt samarbete ska locka fler kultur- och nöjeslystna resenärer till Malmö

Från bortglömt till eftertraktat weekendresmål med underhållning i världsklass, oändliga matupplevelser, tillgängliga och spännande hotell och inte minst – det är lätt att ta sig till Malmö och lika lätt att ta sig runt i staden. Kort och gott, Malmö är det perfekta resmålet för ett veckoslut menar aktörerna bakom nya satsningen Weekend Malmö.

Bakom initiativet står aktörer från Malmös kultur- och nöjesliv som nu arbetar tillsammans för att lyfta fram och uppmärksamma det rika kultur- och nöjesutbud som finns i staden. Fem välkända malmöarenor – Malmö Opera, Palladium Malmö, Malmö Arena, Nöjesteatern och Malmö Live Konserthus – vill gemensamt visa upp det positiva Malmö och göra Malmö mer känt som weekendresmål för resenärer som inspireras att stanna kvar längre i staden.

I dagarna lanseras en gemensam plattform http://www.weekendmalmo.se som ger malmöresenären och researrangörer samlad information om vad som händer på de stora malmöscenerna. Under oktober kommer också Weekend Malmös första marknadsföringskampanj att genomföras. Kampanjen vänder sig till både privatturisten och till resebranschen.

Budskapet är enkelt: ”Kom till Malmö – här finns mycket att uppleva och det är nära till allt”.

– Med Weekend Malmö vill vi göra det enkelt för besökaren att hitta upplevelser i Malmö som matchar önskemål och behov. Oavsett om det gäller resor på egen hand eller i grupp, en gruppresearrangör och/eller annat reseföretag. Vi vill också göra det möjligt att skräddarsy malmöbesöket, säger Helena Johansson Strässle vid Malmö Opera.

Under 2018 arrangerade medlemmarna i Weekend Malmö nästan 2000 arrangemang som lockade omkring en miljon besökare, av dessa kom 153 000 från orter utanför Skåne.

– Vi ser att det finns en stor potential här, och vi kan locka hit fler genom att marknadsföra och paketera våra arrangemang tillsammans, menar Emelie Löfmark, Nöjesteatern.

Tillgängliga för intervjuer kring deras Malmö-upplevelse är:
Lotta Engberg, artist, programledare och skådespelare (via Nöjesteatern)
Anton Hagman, artist och skådespelare (via Nöjesteatern)
Richard Söderberg, operasångare (via Malmö Opera)
Robert Trevino, chefsdirigent Malmö SymfoniOrkester (via Malmö Live Konserthus)

Kort om medlemsföretagen:

Malmö Arena erbjuder allt från hockey till konserter med internationella och nationella artister, musikaler och sportevenemang. I samband med evenemangen erbjuds förstklassig mat och dryck.

Nöjesteatern är skratten och glädjens teater och ligger i anslutning till Malmö Folkets Park och är i första hand en scen för musikaler och komedier, men även klassisk dramatik, operett och barnteater.

Palladium Malmö presenterar ett brett utbud av konserter i olika genrer och dansföreställningar för alla åldrar under gnistrande kristallkronor och vackert välvda bågar med originalmålningar från 1920.

Malmö Opera är södra Sveriges operahus och erbjuder opera, musikal och konsertupplevelser av högsta klass med internationella stjärnor. Ett funkispalats med en storslagen foajé, förstklassig gastronomi och en av Europas största scener.

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för kultur, musik och nöje i södra Sverige. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och med ca 750 konserter om året på sex olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Malmö Live är också hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester.

 

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta:

Malmö Opera/Ordf. Weekend Malmö: Helena Johansson Strässle, Helena.JohanssonStrassle@malmoopera.se 040-20 85 70
Nöjesteatern: Emelie Löfmark, emelie@juliusab.se 046-280 45 10
Malmö Live Konserthus: Anna-Maria Havskogen, anna-maria.havskogen@malmolive.se 0705-69 70 12
Palladium Malmö: Ann-Marie Ekman, ann-marie.ekman@musikisyd.se 040-10 99 91
Malmö Arena: Maria Schönbeck, maria.schonbeck@malmoarena.com 040-642 04 05