Hej, och välkommen till oss!

Weekend Malmö är ett initiativ där aktörer inom Malmös kultur- och nöjesliv arbetar tillsammans för att lyfta fram och uppmärksamma det rika utbud som finns i staden.

Det här är Weekend Malmö

Med Weekend Malmö vill vi göra det enkelt för dig som besökare att hitta upplevelser i Malmö som matchar just dina önskemål och behov. Oavsett om du reser på egen hand eller i grupp, eller är en gruppresearrangör och/eller annat reseföretag. Här visar vi upp ett urval av allt som händer hos oss, och vi hjälper dig gärna att skräddarsy ditt besök!

Varmt välkommen till Malmö hälsar vi på

Vad är
Weekend Malmö?

Weekend Malmö är ett marknadsföringssamarbete mellan fem scener/arenor i Malmö – Malmö Arena, Malmö Live Konserthus, Malmö Opera, Palladium Malmö och Nöjesteatern.

Vad vill Weekend Malmö?

Vi vill öka intresset för Malmö som ett weekendresmål med utgångspunkt i de arrangemang, föreställningar, konserter och events vi erbjuder.
Syftet är att tillsammans locka fler besökare till våra arenor, och därmed till Malmö. Vi vill stärka upplevelsen och bilden av Malmö som en nöjes- och kulturstad med ett rikt och varierat utbud året om.

Vem vänder vi oss till?

Med Weekend Malmö riktar vi oss både till gruppresearrangörer och deras resenärer samt privatpersoner som reser på egen hand.

Hur gör vi detta?

Vi samlar ihop det stora och fantastiska utbud som våra arenor har och presenterar det i samlad form i flera gemensamma kanaler. Via hemsidan weekendmalmo.se ska det vara lätt både för en gruppresearrangör och en privatresenär är att skapa sig en överskådlig bild av det vi kan erbjuda. Därifrån är det sedan enkelt att ta sig vidare till våra olika sidor för att boka.  Vi gör också PR- och annonskampanjer och lanserar en facebooksida, med mera.

Konkurrenter eller samarbetspartners?

Tillsammans är vi mycket starkare och vi har kraft att nå ut bredare.  Vi ser det som ett sätt att öka attraktionskraften för hela Malmö och där är vi samarbetspartners och inte konkurrenter. Genom att samordna informationen om utbudet underlättar vi för gruppresearrangören som nu enklare kan erbjuda olika upplevelser för resenärer i en och samma buss eller resesällskap. Några kanske vill se en musikal på Malmö Opera eller Nöjesteatern, andra vill uppleva en konsert med MSO på Malmö Live medan andra föredrar en show på Malmö Arena eller en mer intim konsert på Palladium Malmö.  

Malmö Arena

Malmö Arena är en multiarena belägen i expansiva stadsdelen Hyllie. Här erbjuds allt från hockey till konserter med internationella och nationella artister, musikaler och sportevenemang. I samband med evenemangen erbjuds förstklassig mat och dryck.

Nöjesteatern

Nöjesteatern är skratten och glädjens teater och ligger i anslutning till Malmö Folkets Park och är i första hand en scen för musikaler och komedier, men även klassisk dramatik, operett och barnteater.

Palladium Malmö

Palladium Malmö är ett unikt hus för musik och dans i hjärtat av Malmö. Här hittar du ett brett utbud av konserter och dansföreställningar under gnistrande kristallkronor och vackert välvda bågar med originalmålningar från 1920.

Malmö Opera

Mitt i Malmö, vid Triangeln ligger Malmö Opera – ett vackert funkispalats med en av Europas största scener och en salong med 1 500 platser. Här spelas klassisk och modern opera, musikaler, dansföreställningar och konserter.

Malmö Live Konserthus

Malmö Live är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i södra Sverige. Med omkring 750 konserter och arrangemang om året på sju olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Vår stora konsertsal, hyllad för sin akustik i världsklass, är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå